Hei kaikki! Olette eksyneet kolmen cosplayta harrastavan tytön blogiin. Meitä on siis kaksi marjaa ja hedelmä, eli yhdet harrastusta aloittelevat sisarukset ja heidän hiukan kokeneempi ja ylitsekasvanut naapurinsa. Pidämme tätä blogia kolmin, ja kullakin meistä on omanlaisemme kiinnostuksen kohteet. Voitte siis tätä blogia lukiessanne varautua erittäin, no, monipuolisiin juttuihin.

tiistai 21. toukokuuta 2013

Ange-Beatrice, osa 2: Keeppi

Jees jees. Keeppi on valmis. Kauan sitä kerettiin tehdäkin, hankin kankaat kai viimevuoden puolella ja sain sen viimeisteltyä vasta noin viikko sitten.
Varoitus! Tämä viesti tulee olemaan täynnä kuvia =D

 Se on satiinia =D

 Kaula-aukko otettu normipaidan kaavasta.

Peilikuva, siksi väärin päin.

Tässä kohtaa huomasin, että tuo toinen sivu lerpatti aika paljon, niin korjasin sitä vähän. Kun se oli hyvä, oli röyhelöhen kiinnityksen aika. Rypyttäminen on kivaa, kunhan kangas ei ole kovin helposti purkautuvaa tai liian liukasta. Ja mun tapauksessahan kyse oli satiininauhoista, joka oli ommeltu sivuistaan kiinni toisiinsa niin, että leveys kaksinkertaistui. Sitä nauhaa jäi aivan tuhottomasti yli, liioittelin hiukan ostaessani sitä 15 metriä vain tätä pukua varten.
Ja ihan tämmöinen sivuhuomio: Karnaluks Tallinnassa on aivan ihana paikka! Tuo nauha on viisi senttiä leveää ja maksoi vain puolisen euroa metri! 
 Röyhelö kiinni yay

Tuo kaulus olikin sitten vähän haastavampi juttu. Tuo pitsi oli suht helppo, asettelussa vaan vähän säätämistä. Olin kuitenkin leikannut kaula-aukosta liian korkean, joten kun kiinnitin kauluksen siihen kiinni, se jätti jälkeensä tuommoisen kummun! D=
Se piti siis korjata. Heti näyttää paljon kivemmalta, kun on vähän syventänyt kaula-aukon linjaa. Siinä vaan se, että kauluksen pituus meinasi sitten loppua kesken. Onneksi se kuitenkin riitti juuri ja juuri siten, että sain siitä ihan hyvän. Tuon röyhelön keskeltä kulkee musta nauha. Tämä mitä ostin oli kai jotain korsettinauhaa tai jotain, kuitenkin semmoista, että sain ommeltua sen kiinni röyhelön keskelle ilman, että ompeleet näkyvät päälipuolelta.
 Tässä nauha...

...ja tässä se menee kiinni röyhelöön =D

Koska satiini ei erityisesti ole mitään purkautumatonta kangasta, jouduin hankkimaan myös kanttinauhaa ja ompelemaan sen kiinni keepin reunaan. Hoksasin sen tietysti vasta, kun röyhelö oli jo kiinni. Noh, kyllä se kuitenkin onnistui.
 Kas näin.

Sitten vetoketju! Kiinnitys onnistui muuten hyvin, mutta röyhelössä oli pieni epäkohta. Se ei ollut kohdistettu lainkaan niin kuin pitäisi!
Katsokaa nyt tuota! Siinä on varmaan sentin ellei kahdenkin heitto!
Että ei muuta kuin ratkoja rakkaani käyttöön ja uudelleenkohdistus.


Tämän jälkeen keeppi olikin yksisiipistä kotkaa vaille valmis. En ole koskaan aiemmin kirjaillut mitään, ja tietysti menin päättämään jo viime syksynä, että kirjailu on se maailman paras vaihtoehto tehdä kuvioita kankaaseen.
 


Ei muuta kun kuvio ensin hahmotteluna nuppineuloilla kiinni kankaaseen. Ja sitten neula käteen ja langat viuhumaan!

 
 Kauan siinä meni mutta valmista tuli. Ja siitä tuli loppujen lopuksi ihan nätti =3

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti